N35 Wijthmen – Nijverdal voorlopig op pauze

Vanwege de stikstofproblemen, geldgebrek en personeelstekort heeft minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat besloten om een aantal wegen- en vaarwegenprojecten te pauzeren. Het gaat om drie vaarwegen en 14 wegen, waaronder de Verkenning N35 Wijthmen-Nijverdal. Dit is voor de regio en alle betrokkenen die hier al jaren aan werken een flinke tegenslag.  

Stikstof, stijgende prijzen en personeelstekorten

Het was noodzakelijk om deze projecten op pauze te zetten, omdat er op dit moment maar weinig zicht is op stikstofruimte. Ook zijn veel infrastructuurprojecten veel duurder geworden vanwege prijsstijgingen. Minister Harbers heeft uitgelegd dat het besluit voor hem dubbel is: "Het is teleurstellend, omdat we deze projecten nodig vinden en willen aanleggen. Aan de andere kant zien we ook dat het op korte termijn niet kan. Dit besluit is ook positief, omdat we het geld nu kunnen uitgeven aan broodnodig onderhoud en het niet op de plank laten liggen."

De MIRT-verkenning gaat door

De MIRT-verkenning voor de N35 Wijthmen-Nijverdal gaat vooralsnog door. De komende periode wordt inzichtelijk gemaakt in welke vorm en met welke stappen de verkenning verder gaat. Zodra daar meer over bekend is komen we daarover bij u op terug. Woensdag 5 juli voert de Minister nog een debat in de Tweede Kamer over de projecten die op pauze worden gezet. 

Stel uw vragen

We snappen het als dit nieuws u raakt en we begrijpen dat het vervelend is om te horen. Weet dat we voor u klaar staan als u vragen heeft. U kunt ons bereiken via mirtn35wijthmennijverdal@minienw.nl Wilt u het volledige persbericht van minister Harbers lezen of de lijst met gepauzeerde projecten zien? Ga dan naar de website van het ministerie van IenW.  

Beeld: ©N35
Luchtfoto van de N35