Central Innovation District Binckhorst

Tot 2040 komen er in dit gebied zo’n 25.000 woningen en 30.000 banen bij. Om het gebied goed bereikbaar te houden, wordt er een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) aangelegd. De verschillende treinstations in het gebied bieden een goede basis voor betere bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Door het openbaar vervoer meer prioriteit te geven kan de stad groeien. Samen met fietsen en lopen zorgt het OV ervoor dat veel mensen snel en comfortabel op hun bestemming komen.

Doelen

De HOV-verbinding en ook andere mobiliteitsmaatregelen dragen bij aan de volgende doelen:

  • Door betere bereikbaarheid met OV, lopen en fietsen kunnen er meer woningen en banen in de Binckhorst komen. Zonder dat er meer autoverkeer nodig is. Zo neemt het tekort aan woningen af en kunnen mensen in de stad blijven wonen en werken. Ook mensen van buiten dit gebied kunnen profiteren van de werkgelegenheid.
  • Er komt minder verkeer op drukke punten zoals het Rijswijkse Plein en de Binckhorstlaan. Een ov-verbinding voorkomt extra verkeer op de A4 en A12 en ontlast het spoor tussen Delft-Den Haag-Leiden. Delft, Leidschenveen en Zoetermeer zijn beter bereikbaar.
  • Door voorrang te geven aan lopen, fietsen en openbaar vervoer (mobiliteitstransitie) ontstaat meer ruimte in de stad voor wonen, werken en verblijven.  

Meer informatie vindt u op de website van MoVe.