Nieuwsbrief MIRT-verkenning A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven

In deze nieuwsbrief:

A50: Vooraankondiging informatiebijeenkomsten

Het Rijk en de provincies Gelderland en Noord-Brabant werken samen aan een oplossing voor het fileknelpunt op de A50 tussen de knooppunten Ewijk en Paalgraven. Het projectteam A50 organiseert op 2 en 3 juli informatieavonden in Niftrik en Herpen om belangstellenden te informeren over de laatste stand van zaken van het project. Belangstellenden kunnen zonder aanmelding binnenlopen. Lees meer.

Vidireo
Beeld: ©heleen

Zienswijzen en Nota van Antwoord

De Ontwerp-Structuurvisie, PlanMER en onderliggende stukken van de MIRT-Verkenning A50 Ewijk-Bankhoef-Paalgraven hebben van 30 oktober tot 13 december 2023 ter inzage gelegen. In totaal zijn er 88 zienswijzen van gemeenten, bedrijven, organisaties en particulieren binnengekomen. Deze zienswijzen worden verwerkt in een Nota van Antwoord. Lees meer.

Beeld: ©Fotografie Provincie Gelderland

A50: planMER gepresenteerd aan Commissie m.e.r.

In november 2023 is het planMER gepresenteerd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage (hierna Commissie m.e.r). De Commissie m.e.r. heeft gereageerd op het planMER. Mede op basis hiervan wordt een addendum op het planMER opgesteld. Deze wordt tegelijk met de Voorkeursbeslissing en Nota van Antwoord in mei vastgesteld en gepresenteerd. Lees meer.